Üzletszabályzat

Kedves Vásárló, Kedves Látogató!

Kérjük, hogy weboldalunk használata előtt figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat. A honlapon történő böngészéssel, az áru megrendelésével elfogadja a tájékoztatónkban foglaltakat.

Az üzlet működtetőjének főbb adatai

Cégnév: Jezsuita Kiadó Belső Egyházi Jogi Személy
Székhely: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.
Adószám: 18623936-2-42
Nyilvántartási szám: 00001/2012-155
Bankszámlaszám: CIB Bank 10700024-68730776-51200002
Képviselő: Horváth Árpád SJ

Elérhetőségek

Cím: 1089 Budapest, Reviczky u. 9.
Levelezési cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.
Telefon: +36 30 3814 821
E-mail: [email protected]

A szerződés tárgya

A szerződés tárgya a Jezsuita Kiadó www.jezsuitakiado.hu webáruházában található valamennyi termék. Az árucikk tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon  tudhatja meg.

A megrendelőlap kitöltésével és elküldésével a 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a Jezsuita Kiadó, mint Szolgáltató, valamint a Megrendelő mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

A Szállító köteles a Vevő által a Megrendelőlapon kiválasztott terméket az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, a Szállító köteles e-mailben vagy telefonon felvenni a kapcsolatot a Vevővel, hogy a további teendőkről egyeztessenek. Vevő köteles az általa feladott Megrendelőlapon megjelölt és Szállító által a megadott címre kiszállított terméket átvenni, a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat – mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza – a kézbesítő részére kifizetni. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv valamint a távollévők között kötött szerződésről szóló 17/1999 (II.5.) Korm. számú rendelet szabályai irányadóak.

A szerződés nyelve a magyar, ill. a szerződéssel kapcsolatos minden eljárásban a magyar jogrend, a magyar jogszabályok alkalmazandók. A honlap segítségével létrejövő szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek és azokat a www.jezsuitakiado.hu nem iktatja.

A vásárlás, rendelés menete

 1. Válogassa össze a könyveket és a „Kosárba” gomb segítségével tegye a kosarába.
 2. Ellenőrizze a megrendelni kívánt terméket ill. darabszámot. Amennyiben kuponnal rendelkezik, a kupont a „Kuponkód” mezőben tüntesse fel.
 3. Válassza ki a szállítás módját, majd nyomja meg a „Tovább a pénztárhoz” gombot.
 4. Ellenőrizze a számlázási ill. szállítási címét, szükség esetén javítsa vagy adjon meg újat, majd válassza ki a fizetési módot.
 5. Megjegyzést fűzhet a rendeléséhez, majd a Felhasználási és rendelési feltételek elfogadása után a „Megrendelés elküldése”gombra kattintva küldje el megrendelését.

Szállítás és fizetés

A Jezsuita Kiadó vállalja, hogy a megrendelt könyveket a rendeléstől számított három munkanapon belül:

 • postára adja,
 • átadja csomagpontos kézbesítésre ill. a választott személyes átvételi helyre juttatja.

A megrendelt csomaggal együtt küldjük a számlát is.

A vásárló a csomag átvételekor mennyiségi és sérülésmentességi ellenőrzést végez. Amennyiben valamelyik megrendelt termék hiányzik, vagy sérült a vásárló és a szállító jegyzőkönyvet vesz fel, rögzítve benne pontosan a hiányt és a sérülést. Ennek elmulasztása esetén hiány és sérülés utólag nem érvényesíthető.

A vásárló postai szállítással kért megrendelése esetén a fizetés előreutalással (CIB Bank: 10700024-68730776-51500003) vagy utánvéttel történik. A szállítási díj a Magyar Posta díjszabása alapján kerül meghatározásra.

Személyes átvétellel kért megrendelése esetén a fizetés készpénzzel, a csomagpontokon készpénzzel és bankkártyával lehetséges. (Kérjük a Pick Pack pont kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy a kiválasztott átvételi ponton van-e bankkártyás fizetési lehetőség!)

Az árucikkek cseréje, a vásárlástól való elállás joga

A minőségi hibás (pl. a nyomdahibás) terméket a Jezsuita Kiadó kicseréli, a Vásárlót nem terheli semmiféle plusz költség. Ha már nincs abból a termékből a raktáron, és a Jezsuita Kiadó beszerezni sem tudja, a Vásárló másik terméket rendelhet. Ha a vásárló másik terméket nem kíván rendelni, akkor a termék vételára és a szállítási költség a vásárló részére 8 munkanapon belül a Vásárló által e-mailben megadott bankszámlára történő utalással visszatérítésre kerül.

Ha a vásárló nem minőségi kifogás miatt kéri a termék cseréjét vagy a termék visszavásárlását, a csere a Jezsuita Kiadónak nem kötelessége.

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a Vásárló a megrendelt termék kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában a Vásárló jogosult három hónapig gyakorolni elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

 • olyan termék esetén, melynek ára a Szolgáltató által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ;
 • kifejezetten a vásárló kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
 • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a vásárló a csomagolást felbontotta;
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében.

A felek az elállási jog gyakorlása során is a jóhiszeműség és tisztesség követelményeinek megfelelően, kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni. A Vásárló az elállási jogot rendeltetésszerűen köteles gyakorolni, törvény tiltja a joggal való visszaélést.

Adatvédelem, adatkezelés

Az oldal tulajdonosa tiszteletben tartja és védi mindazok magántermészetű adatait, akik akár a weben keresztül, akár a kiadványokon keresztül kapcsolatba kerülnek vele.

Általánosságban adott a lehetőség, hogy a oldalunkon bárki anélkül böngésszen, hogy előtte személyes információkat kellene megadnia. Elképzelhető azonban, hogy időről időre információra van szükségünk Önről, például a nevére vagy e-mail címére, ám ilyenkor szándékunk szerint előre ismertetjük Önnel, hogy erre miért van szükség, és kizárólag az előre meghatározott célokra használjuk fel azt. Erre például regisztráció, hirdetésfeladás vagy elektronikus hírlevél megrendelése esetén kerülhet sor.

Amennyiben Ön úgy dönt: nem engedélyezni számunkra, hogy a megadott adatok alapján később is felvegyünk Önnel a kapcsolatot, kérését tiszteletben tarjuk.

Kérjük, olvassa el részletes Adatvédelmi tájékoztatónkat

Működésünk során az alábbi alapelveket tartjuk szem előtt:

 • Bármilyen úton-módon hozzánk kerülő egyéni adatot, amit annak tulajdonosa nem szándékosan közölt velünk, nem őrzünk meg, és nem adunk tovább.
 • A részünkre tudatosan átadott magántermészetű adatokat csakis arra a célra használjuk fel, amire azt rendelkezésünkre bocsátották. (Előfizetői címet például csak kézbesítéshez vagy számlázáshoz, olvasói kérdőívet akkumulált formában statisztikához, vagy egyedileg esetleges sorsoláshoz stb.) Ezeket az adatokat más célra történő felhasználás céljából soha semmilyen körülmények között senkinek nem adjuk tovább. Partneri, előfizetői vagy közönség adatokat csakis statisztikailag feldolgozott formában, egyedi azonosítókhoz nem kapcsolhatóan hozunk nyilvánosságra, s ezekben a statisztikákban sem foglalkozunk olyan jellegű témakörökkel, amelyek bármilyen módon túlmennének a kiadványok olvasóközönségével kapcsolatos, közérdeklődésre számot tartó kérdések körén.
 • A kiadó által őrzött magántermészetű adatokat a kiadó minden elvárható módszerrel védi attól, hogy azok részben vagy egészben illetéktelen kezekbe kerüljenek.
 • Website-unk látogatóiról gyűjtünk ugyan automatikusan generálódó információkat: látogató IP-címe, domain-neve, látogatás időpontja, megtekintett oldalak, használt böngészőprogram – ám ezen adatokat kizárólag analizálás szempontjából dolgozzuk fel, a trendek és a statisztikai információ nyomon követése céljából, ezután azonban megsemmisítjük azokat.
 • Az adatokat védett környezetben tároljuk, dolgozzuk fel, illetve minden technikai és szervezeti módot felhasználunk, hogy azokat illetéktelen személy vagy elektronikus program, ne ismerhesse meg és ne használhassa fel.
 • Az adatokat harmadik fél részére kizárólag az Ön beleegyezésével adjuk ki, erről előzetes engedélyét kérjük.
 • Az oldalunk tartalmaz linkeket más website-okra is. Nem vállalunk felelősséget e website-ok személyiségi eljárásmódjáért, illetve tartalmáért. A honlap tartalmaz külső weboldalakra mutató hivatkozásokat. Ezen külső oldalak biztonságossága, adatvédelmi elvei cégünktől függetlenek, így azokért felelősséget vállalni nem tudunk.

Amennyiben úgy érzi hogy, adatai veszélyben vannak, kérjük keressen minket elérhetőségeinken!