A Jezsuita Kiadó az Ünnepi Könyvhéten

Június 13. és 16. között öt könyvújdonságunkat 15%, régebbi kiadványainkat pedig 30% kedvezménnyel lehet megvásárolni a Vörösmarty tér sarkán új helyen található standunkon. Ugyanitt, a  66. pavilonnál találkozhatnak és dedikáltathatnak olvasóink június 14-én pénteken Az elveszett lány című jezsuita krimi szerzőjével, Kollarits A. Christie-vel. Mindenkit szeretettel várunk! Bővebben „A Jezsuita Kiadó az Ünnepi Könyvhéten” »

1% a jezsuita küldetésre

A napokban mindenki számára elérhetővé váltak/nak a NAV eSZJA oldalán az adóbevallás tervezetek. Kérjük kedves olvasóinkat, ha tehetik, rendelkezzenek adójuk 1%-áról a Jézus Társasága Alapítvány (adószám: 18064333-2-42) javára! A magyar jezsuiták közhasznú szervezete A SZÍV megjelenését, valamint a Jezsuita Kiadó tevékenységét is támogatja abból a közel hét és fél millió forintból, ami évről évre összegyűlik több száz nagylelkű felajánló rendelkezésének köszönhetően. Hála érte! Bővebben „1% a jezsuita küldetésre” »

Szelíd és alázatos

„Talán túlzás azt állítani, hogy az alázat tabu a mai ember számára, de valamiért mégsem része a mindennapi beszédünknek, sem személyes, sem közéleti szinten. Mintha kerülnénk ezt a témát” – töpreng el a lapszám alapgondolatát kifejtő írásában Horváth Árpád SJ főszerkesztő. Lúzerség vagy szabadság? Az alázat kortárs olvasatát biblikus oldalról Baán Izsák OSB világítja meg, Szent Ignác-i felfogását Kajtor Domonkos SJ mutatja be, lelkipásztori gyakorlatát pedig a Jezsuita Nyolcas rovat, illetve Bodor György zugligeti plébánossal készített interjúnk járja körül. Hogyan lehet szülőként szolgálni? Miként forduljunk teremtett világunk felé? – keresik az alázat lehetséges útjait Otthon és Értjük egymást? rovataink. Bővebben „Szelíd és alázatos” »

Média a Családért-díjat kapott A SZÍV szerzője

Balogh Fruzsina a közönségdíjat hozta el a Média a Családért-díj 2024-es eredményhirdetésén. A SZÍV jezsuita magazin hasábjain negyedik éve jelennek meg rendszeresen az írásai gyerekekről, nevelésről, családi problémákról. Az eredetileg bölcsész végzettségű kétgyermekes anyuka a Kapcsolódó Nevelés Egyesület egyik alapítójaként és vezetőjeként nemcsak napról napra megéli, de tanítja is, hogyan lehetünk (elég) jó szülők. Az általa preferált nevelési módszerekről, családjáról és hitéről 2023. novemberében vallott A SZÍV Egytől tízig rovatában Fruzsina, aki már egy évvel ezelőtt is ott szerepelt a Média a Családért-díj döntősei között. Bővebben „Média a Családért-díjat kapott A SZÍV szerzője” »