Dyekiss Virág - Meszleny Anna

Jessze fája

Adventi foglalkoztató és naptár

Leírás

Két evangélium is felsorolja Jézus felmenőit, s számos esetben Jézust mint Dávid fiát említi a Szentírás. Jessze Dávid király édesapja volt, s a hagyomány szerint az alvó Jesszéből sarjad ki egy terebélyes fa, mely az Ószövetség nagy alakjait tartja, akik Jézusról prófétáltak, vagy életük valamilyen módon Jézusra mutatott.

A Magyarországon kevésbé ismert, mély jelentéstartalmú kalendárium minden napra egy-egy új szimbólumot kínál, és minden szimbólum mögött egy ószövetségi történet vagy Jézusra vonatkozó előkép jelenik meg. A csomagban található 27+1 db kártya egyik oldalára Meszleny Anna grafikusművész festette meg az aznapi szimbólumot, a hátoldalakon pedig megtaláljuk a hozzá tartozó szentírási részt, mellé elmélkedési javaslatot, illetve egy kis kreatív ötletet, melynek segítségével játékosan hangolhatjuk a gyerekeket is a közelgő ünnep gazdag lelki tartalmára.

 

Bővebben

A szerzőkről

Dyekiss Virág

Dyekiss Virág 1981-ben született Budapesten. Hétgyermekes édesanya, a néprajz-tudományok doktora, A Szív jezsuita magazin rendszeres szerzője, dúla. Az EL-TE-BTK magyar, finnugor és néprajz szakjait végezte el. Néprajzkutatóként az ELKH Néprajztudományi Intézetében dolgozott, doktori disszertációját egy kisebb szibériai népcsoport, a nganaszanok mitológiájáról írta.
2003 óta A Szív munkatársa, írásaiban a népi hagyomány és a gyermeknevelés, családi élet témái jelennek meg. Dúlaként 2014 óta kísér szüléseket, várandós és gyermekágyas anyákról gondoskodik. Férjével, Dyekiss Emil Gergellyel eddig hét gyermekük született, Rózsa, Gábor, Ibolya, Tibor, Mátyás, Árnika és Alma Virág.


Meszleny Anna


Bővebben

Érdekelhetnek még…