Dyekiss Virág

A tűz embere

Loyolai Szent Ignác nyomában a családdal

Leírás

Dyekiss Virág családi könyvsorozatának második kötete a már ismerős közvetlenséggel és kreativitással ezúttal a jezsuita rend alapítójának ötszáz éves örökségéhez segít közelebb kerülni.

Az első részben Szent Ignác életének mesével átszőtt elbeszélésével találkozunk, a második, bővebb fejezet a különböző ima módokhoz kínál segítséget kidolgozott imaötletekkel az óvodás, kisiskolás és kamasz gyermekek számára, és sok-sok családi programlehetőséget, melyekbe mindezt beépíthetjük. A harmadik, záró fejezet pedig játékos ismerkedésre hív Szent Ignác történetével kilenc napon át.

Bővebben

A szerzőről

Dyekiss Virág

Dyekiss Virág 1981-ben született Budapesten. Hétgyermekes édesanya, a néprajz-tudományok doktora, A Szív jezsuita magazin rendszeres szerzője, dúla. Az EL-TE-BTK magyar, finnugor és néprajz szakjait végezte el. Néprajzkutatóként az ELKH Néprajztudományi Intézetében dolgozott, doktori disszertációját egy kisebb szibériai népcsoport, a nganaszanok mitológiájáról írta.
2003 óta A Szív munkatársa, írásaiban a népi hagyomány és a gyermeknevelés, családi élet témái jelennek meg. Dúlaként 2014 óta kísér szüléseket, várandós és gyermekágyas anyákról gondoskodik. Férjével, Dyekiss Emil Gergellyel eddig hét gyermekük született, Rózsa, Gábor, Ibolya, Tibor, Mátyás, Árnika és Alma Virág.


Bővebben