Christian W. Troll SJ

Muszlimok kérdeznek, keresztények válaszolnak

Leírás

Manapság a világ egyre több részén jönnek létre találkozók muszlimok és keresztények, egyházi és mecseti közösségek között. Közös nevelési és segélyezési akciók, látogatások mecsetekben és templomokban, dialógusrendezvények muszlim-keresztény társaságokban, előadások, viták a helyi politikáról, és így tovább: mindez alkalmat ad a keresztényeknek és a muszlimoknak, hogy kérdéseket tegyenek fel a másik fél hitéről és gyakorlatáról.

De mi keresztények, valójában fel vagyunk-e készülve arra, hogy megfelelő, érzékeny és tiszteletteljes bemutatást adjunk hitünkről? Rendelkezünk-e a szükséges háttértudással a muszlimok sajátos hitbeli nézőpontjáról és vallási érzékenységéről?

Ez a könyv főleg keresztényeknek szól: információt szeretne nyújtani számukra, és arra szeretné őket sarkallni, hogy további reflexiót és tanulmányokat végezzenek. Jó alap és hivatkozási pont lehet olyan keresztény csoportok számára, amelyek szeretnék pontosabban megérteni a muszlimok kérdéseit a keresztény hitet és életmódot illetően, és amelyek szeretnének felkészülni az ilyen kérdések lehetőleg őszinte és együtt érző megválaszolására.

Bővebben

A szerzőről

Christian W. Troll SJ

Christian W. Troll SJ (szül. 1937) hosszú ideig volt az Iszlám Tudományok professzora Újdelhiben, tanított Birminghamben, valamint Rómában, a Pápai Keleti Intézetben. Jelenleg a német jezsuiták frankfurti Filozófiai és Teológiai Főiskolájának tiszteletbeli professzora.


Bővebben