Stefan Bauberger SJ

Nyitottan a teljességre

Keresztény hit, zen gyakorlatok

Leírás

„Csak lassanként vettem észre, hogy voltaképp a zen buddhizmust gyakorlom, és a vallásközi párbeszéd izgalmas területén találtam magam (…) A kettős vallásos identitás, az átmenet és a visszatérés pozíciójában: átléptem a zen buddhizmusba, egy számomra teljesen idegen vallásba, elmélyedtem benne, majd visszatérve, újból és mélyebben fedeztem fel a kereszténységet.”

Lehetséges a párbeszéd kereszténység és buddhizmus között? Keresztények járhatják-e, s ha igen, hogyan járhatják a zen útját? – Stefan Bauberger, német jezsuita szerzetes izgalmas és nehéz lelki formálódáson ment át a válaszokért. Könyvében nem a két vallás közti különbségek gyors feloldásáról kíván meggyőzni, hanem megmutatja, hogy amikor a kereszténység a buddhizmussal találkozik, épp a különbözőségeik lesznek egymás számára gyümölcsözővé.

Bővebben

A szerzőről

Stefan Bauberger SJ

Filozófiát tanít müncheni és frankfurti egyetemeken.
1960-ban született Münchenben, 1981-ben lépett be a jezsuita rendbe, 1990-ben szentelték pappá. Részt vett a Jezsuita Menekültszolgálat munkájában Malajziában, sok időt töltött Indiában és Japánban, ahol a buddhizmust tanulmányozta. Fizikából 1997-ben szerzett doktorátust, filozófiából 2006-ban habilitált.

 


Bővebben