Molnár Renáta - Hofher József SJ

A mozgás lelkisége

Nordic walking és szemlélődő ima

Leírás

A Jézusi gyaloglás / Gyaloglás Jézussal lelkigyakorlat nyomán született könyvben a szerzők – túllépve a lelkigyakorlat keretén – az ima és a mozgás csendben megszülető egységének gondolatát bontják ki, mindketten a maguk módszerével. Molnár Renáta a jézusi „mozgáslelkiség” nyomán vezet be abba, hogyan kapcsolható össze a mozgás, a járás az elmélyült imádsággal, s hogy a sport megújuló nyelvezete hogyan szólíthat meg szépkorút és fiatalt, egészségeset és betegséggel küzdőt, hívőt és keresőt, s hogyan válhat misszióvá, az új evangelizáció egyik lehetőségévé. Hofher József jezsuita az út központi szerepére fűzi fel a szív imájának lelkiségét s a Jézussal való úton járás szimbolikus történeteit.

Bővebben

A szerzőkről

Molnár Renáta

Négygyermekes édesanya, Cor-Way életmódtréner, személyi edző, testnevelő tanár és nordic walking oktató. A teljes embert megszólító életmódprogramját 1990-ben az Egyesült Államokban készült szakdolgozatában kezdte kidolgozni. 2015-ben adott nevet a módszernek, mely 2016- ban kapott TÜV Tanúsítványt, és minősített oktatóként indította el a Cor-Way sport–lélek–élet teljes élet- és egészségprogramját. Hivatásának tekinti a testi-lelki egészségnevelést és közösségépítést. Három évtized tapasztalataira építve olyan életmódprogramot dolgozott ki, amelynek célja, hogy lelkesítse-segítse a különböző korú, egészségi állapotú és élethelyzetű embereket abban, hogy mindennapjaikat harmonikusabban élhessék meg. Az ország több helyszínén tanít, előadásokat, tanfolyamokat, tréningeket, kurzusokat tart, mozgás- és imacsoportokat szervez. Csoportos oktatásai mellett személyre szabott életmód-tanácsadással is segíti a hozzá fordulókat. A sportoktatást igény szerint egészíti ki lelki gondozással, lélekápolással.

 


Hofher József SJ

1953-ban született Budapesten. A Székesfehérvári Egyházmegye papjaként 1992-ben lett a Jézus Társasága tagja.
Több munkaterületen dolgozott – formációban, szociális apostoli munkában. Rendszeresen tart lelkigyakorlatokat.
2011 óta egyik új kezdeményezésük munkatársával, Molnár Renáta Cor-Way®® életmódtrénerrel, nordic walking edzővel, a Jézusi gyaloglás, amelyben a szemlélődő imamód, a Jézus-ima összekapcsolódik a mozgással, a járással, például a nordic walkinggal.
2000 óta foglalkozik romapasztorációval (Sajó mentén Köröm, Girincs, Kiscsécs községekben; majd Budapesten, Csobánkán, Tápiószecsőn).
2005-ben indította el a Cigánypasztorációs Műhely munkáját, a romapasztorációban részt vevő munkatársak konzultációs fórumát, melynek szakmai vezetésére 2006-ban dr. Kármán Judit egyetemi docenst, a Debreceni Református Egyetem Romológia Tanszékének jelenlegi vezetőjét kérte fel.
2006-ban, indulásakor, Tápiószecsőn, a Szemes Zsuzsa által megálmodott „Szeretet Iskola” felnőttképzési modelljének segítője volt; a program 2012-ig jezsuita háttértámogatással működött.
2011-ben roma fiatalok kezdeményezésére, velük közösen, rendi jóváhagyással hozták létre a Jezsuita Roma Egyetemi Szakkollégiumot.
2016 őszétől ismét a Jezsuita Roma Egyetemi Szakkollégium lelki vezetője.


Bővebben