Mustó Péter SJ

Ahol otthon vagy

Leírás

A Teremtő megadta a lehetőséget, hogy éljek. Ez sosem volt kétséges számomra. Az élet akarta, hogy legyek. Istenre ráhagyatkozhatok. Ez a létben való elfogadottságot jelenti számomra. Szabad lennem. Isten akarja a létemet. A jelenlétben biztonságérzetem van. Nem mintha minden a kedvem szerint történne. Isten nem kímél meg minden rossztól. De nem kételkedem abban, hogy ő jobban tudja, mint én, hogy mi történik velem. Hogy mi mire jó. Nem félek tőle.

Rá tudom bízni magam.

Otthon vagyok.

 

Új kiadás.

Bővebben

Recenzió

Ahol otthon vagy – megjelent Hári Ildikó és Mustó Péter új könyve

Hári Ildikó iskolanővér és Mustó Péter jezsuita december 6-án rendhagyó könyvbemutatót tartott a Párbeszéd Házában. Megjelent ugyanis az „Ahol otthon vagy” című új kötetük, amely immár a harmadik közös munkájuk. A bemutatót Tábori Kálmán, a könyvet gondozó Jezsuita Kiadó vezetője moderálta.

Könyvet írni és olvasni egyaránt „kockázatos” tevékenység, mondta Hári Ildikó. A szavak ugyanis megváltoztathatnak, akár írod, akár olvasod őket. Amin benne a legnagyobbat változtatott az Ahol otthon vagy írása, az a valósághoz való viszony volt. Ráébredt ugyanis, hogy érdemes a valóságot megszeretnie, ahelyett, hogy mindig kontrollálni akarná. Elfogadni olyannak, amilyen, és nem lehasítani róla, ami nyugtalanítja. Bizalmat szavazni annak az Istennek, akitől kaptuk. A valóságban találni meg az Istent. Kimondani: „Ez az én életem, ez az én Istenem.” […] Tovább olvasom a cikket a Magyar Kurír oldalán


Bővebben

A szerzőről

Mustó Péter SJ

1935-ben született Derecskén. 1945 és 1991 között külföldön élt. 1953-ban lépett be a jezsuita rendbe. Érdeklődése a II. vatikáni zsinat szellemében a más vallásúak, a másként gondolkodók és a jóléti társadalom sérültjei felé fordult. 1979 és 1991 között Dél-Amerikában, Bogotá egyik szegénynegyedében dolgozott. A rendszerváltáskor hazatért, 2023. augusztusi haláláig meditációs lelkigyakorlatokat vezetett, és imádkozni tanított.

Beszélgetés Mustó Péterrel A SZÍV jezsuita magazin 2015. februári számában

Címlapinterjú Mustó atyával A SZÍV jezsuita magazin 2020. nyári duplaszámában


Bővebben