James Martin SJ

Az apátság

Leírás

„Ez a gyönyörű, megható és teljesen hihető regény a keresőket gyengéden meghívja az istenivel való találkozásra, a hívőket pedig arra bátorítja, hogy mélyítsék el kapcsolatukat Istennel. Nagyon szerettem a könyvet és szereplőit.” (Richard Rohr OFM)

Egy elvált nő, aki kamasz fiának elvesztését gyászolja. Egy ígéretesen indult építész, aki gondnokként dolgozik egy apátságban. S a szerzetesi közösség elöljárója. Hármuk találkozása a reménnyel, a megértéssel és a gyógyulással. Sorsok kereszteződése Pennsylvaniában – vagy akárhol.

Az amerikai jezsuita szerző első regényében – mely egyben a Jezsuita Kiadó Úton címmel indított szépirodalmi sorozatának is első kötete – belső utakra hívja az olvasót. Spirituális utazásra, mely ki tudja, hová vezet. Aggodalmak, kérdések, harag, mely talán Isten és az élet teljessége felé visz közelebb.

Bővebben

A szerzőről

James Martin SJ

James Martin (1960) New York-i jezsuita szerzetes, az America című katolikus hetilap cikkírója és szerkesztője üzleti tanulmányai és a General Electricnél eltöltött évek után 1988-ban lett Jézus Társaságának a tagja. Széles körű lelkipásztori szolgálata mellett újságok egész sorában jelennek meg cikkei. Egyházi szakértőként tévé- és rádióműsorok gyakori vendége. Számos nagy sikerű kötet szerzője, melyek közül eddig a New York Times bestseller listájára felkerült The Jesuit Guide to (Almost) Everything látott napvilágot magyar nyelven is, Jezsuita spiritualitás – Gyakorlati útmutatás a hétköznapi élethez címmel.


Bővebben
James Martin SJ további könyvei

Érdekelhetnek még…