Kovács Lajos SJ

Az egyház mint kommunikáció

Egyházak a kommunikáció participációs felfogásában

Leírás

Kovács Lajos könyve arra a kérdésre keresi a választ, hogy az egyházból mint társadalmi szervezetből a kommunikáció révén hogyan lesz teológiai valóság, kommunió. A szerző elemzései során a kommunikáció úgynevezett participációs felfogásának eszköztárát hasznosítja.

Az összehasonlító egyháztani vizsgálódások során – Johann Adam Möhlertől és Friedrich Schleiermachertől Karl Rahneren és Joseph Ratzingeren keresztül Hans Küngig és Leonardo Boffig – számos teológus ekkléziológiai koncepciójával számot vet a kötet. A könyvben képviselt ökumenikus szemléletnek köszönhetően az olvasó nemcsak a római katolikus egyház különböző önértelmezéseivel találkozhat, hanem betekintést nyerhet az ortodox, a reformátori és a pünkösdi-karizmatikus egyházak szerveződésébe is.

A kommunikációelméleti megközelítés alapján új színben tűnnek fel azok a komplex teológiai és társadalmi entitások, amelyeket egyházaknak nevezünk.

Bővebben

A szerzőről

Kovács Lajos SJ

Jezsuita szerzetes, teológus. Dolgozott televíziós rendezőként, operatőrként. Jelenleg a Corvinus Egyetem oktatója. Kommunikációelméletből doktorált 2011-ben.


Bővebben
Kovács Lajos SJ további könyvei

Olvasnivaló