2018.10.11.

Október 11-én kezdődött a II. vatikáni zsinat

A II. vatikáni zsinat ötvenhat évvel ezelőtt, 1962. október 11-én vette kezdetét. Nem mondhatjuk, hogy a jelenlevők számát tekintve a zsinat volt az évszázad legnagyobb rendezvénye. Az viszont kijelenthető, hogy a legnagyobb gyűlés volt, vagyis a legnagyobb tanácskozás, amelyen a résztvevők mindvégig aktívan szerepet vállaltak és konkrét döntéseket hoztak. Ehhez fogható nagy tanácskozásra korábban soha nem volt példa. – John […]
Bővebben »

2018.09.06.

Az Embertárs folyóirat 15 éves jubileumi estje

Tizenöt éve indult az Embertárs című ökumenikus lelkigondozói és mentálhigiénés folyóirat. Ennek örömére izgalmas előadásokra és kerekasztal-beszélgetésre várjuk a téma iránt érdeklődőket a Párbeszéd Házába.
Bővebben »

2018.08.06.

Segíts A SZÍV magazin népszerűsítésében!

A nyári szerkesztőségi rendrakások és portörlések közepette, bele-belelapoztam A SZÍV régi számaiba is. A lap kanadai korszakának egyik számában érdekes reklámra bukkantam. Megosztva ezt a szerkesztőség többi munkatársával, elhatároztuk, hogy nemcsak újra lehozzuk a reklámot kuriózum gyanánt, hanem ötven év múltával újra meghívjuk olvasóinkat, hogy segítsenek a lap ajánlásában. Tegyünk egy próbát! 
Bővebben »

2018.07.24.

Zöld spárga hollandi mártással, házi érlelésű sonkával és bácskai batyuval

Különleges élményben volt részünk, amikor A SZÍV | Jezsuita Magazin júniusi számában olvasható Plébános bácskai batyuval – A közösségépítés receptje című írásunkat készítettük. Paskó Csaba atya ugyanis négyfogásos menüvel és a Plébános borával várt bennünket. A zöld spárga bácskai batyuval kiváló előétel volt. Így készíthetjük el egyszerűen.
Bővebben »

2018.06.27.

Spárgakrémleves

Különleges élményben volt részünk, amikor A SZÍV | Jezsuita Magazin júniusi számában olvasható Plébános bácskai batyuval – A közösségépítés receptje című írásunkat készítettük. Paskó Csaba atya ugyanis négyfogásos menüvel és a Plébános borával várt bennünket. Így készíthetjük el egyszerűen a spárgakrémlevest.
Bővebben »