Család, barát, fesztivál

Ahol sok jó ember kis helyen is elfér

Az orfűi Panoráma kempingben rendezett Fishing On Orfű fesztiválról nem véletlen mondják a legbarátságosabb fesztivál. Méretével és programjaival valóban rászolgált e jelzőre.

„11 éves voltam, amikor az első Fishinget rendezték, akkor még a szüleimmel mentem a fesztiválra„ – meséli helyi idegenvezetőnk a Fröccstúrán. Pár évvel később aztán már ő is a barátaival ugrálta végig kedvenc együtteseinek koncertjét. A Fishing on Orfű pedig azóta hivatalosan is családbarát fesztivál lett, hiszen tavaly elsőként kapták meg ezt a címet a Három királyfi, három királylány mozgalomtól. A szervezet célja, hogy támogassa a kívánt gyermekek megszületését. Ennek egyik eszköze, hogy megmutassák a fiataloknak: attól, hogy valaki gyermeket vállal, nem kell feltétlen lemondania a karrierjéről vagy épp a szórakozásról.

Pont jó fesztivál

Az orfűi Panoráma kempingben rendezett fesztivál már csak a mérete miatt is családias hangulatú. A nyolc színpad épp olyan közel van egymáshoz, hogy kényelmesen sétálgatva köztük, bele-bele hallgassunk addig ismeretlen előadókban, új kedvenceket felfedezve. Az étel-italválaszték elég bőséges ahhoz, hogy bárki bármilyen napszakban találjon kedvére valót – az egyszerű lángostól a „mindenmentes” édességekig; ugyanakkor nincs az az érzése az embernek, hogy egy sör- vagy kolbászfesztiválra tévedt, ahol minden négyzetméteren vásárolni kell valamit. A rendezvényre évek óta már elővételben elfogy az összes jegy, a „teltház” itt mégsem jelent zsúfoltságot. A zenei- és „off”-programok kínálata pedig pont elég sokszínű ahhoz, hogy akár egész napot kitöltse – aki azonban inkább pihenésre vágyik az esti koncertek előtt, a tóparton vagy a borfaluban megtalálja ehhez a nyugalmat. Se túl sok, se túl kevés – minden téren ez jellemzi a fesztivált.

Mesés helyszín, mesés programok

A „családbarát” jelzőt azonban nem csupán ezzel érdemelte ki a rendezvény. Orfű maga is tökéletes nyaralóhely kisgyerekesek számára a Kistó sekélyvízű, homokos strandjával, az Aquapark csúszdáival, a Malommúzeum kiállításaival. A fesztiválon pedig valóságos mesebirodalom várta idén is a gyerekeket. A Pécsi Pagony szervezésében a kicsik különböző, mesékhez kapcsolódó alkotó foglalkozásokon vehettek részt: kézműveskedés, drámapedagógia, hangszeres meseóra, sőt gyerekjóga is szerepelt a kínálatban. Utóbbiba akár a pihenésre, ellazulásra vágyó szülők is becsatlakozhattak, a család férfi tagjait pedig az Apamegőrző várta.

A felnőttek számára szervezett fröccs- és sörtúrák mellett idén a családok Mesetúra keretében járhatták be Orfű és a környék nevezetességeit. Három helyszín, egy mese, sok izgalmas program az állatsimogatótól a kalandparkig – ezt kínálta az egész napos kirándulás, finom falatokkal és frissítőkkel kiegészítve. A kemping területén található civil sátraknál pedig arcfestéssel és társasjátékokkal várták a gyerekeket.

A szervezők, támogatók és civil szervezetek együttműködésének köszönhetően valósulhat meg évről-évre a Fishing célkitűzése: hogy a kisgyerekes szülők se maradjanak ki a nyári szórakozásból, valamint az ovisoktól a kiskamaszokig mindenki belekóstolhasson a fesztiválhangulatba – családi programokkal, barátságos környezetben.

Fotók: www.fishingonorfu.hu

 

Megosztás