Déri Ágota

„Az erkölcstelenségtől kell félni, nem a liberalizmustól” – Gájer László az egyház és a társadalom kapcsolatáról

Veszélyes a liberalizmus? Ferenc pápa liberális? Tartania kell a keresztény embernek az iszlámtól? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának filozófiatanárát kérdeztük az egyház társadalmi tanításáról, a politikai irányzatokhoz való viszonyáról és a papi politizálásról. Bővebben „„Az erkölcstelenségtől kell félni, nem a liberalizmustól” – Gájer László az egyház és a társadalom kapcsolatáról” »

Megosztás
Lukácsy György

Imádságon alapuló szőlőtermelés – Interjú Lőrincz György egerszalóki borásszal

Nem nagyon iszik alkoholt. Egykor az első osztályban vízilabdázott, hogy aztán az élvonalban borászkodjon. A St. Andrea-birtok főborászát, a 2009-es Év Bortermelőjét nemcsak a szakmai kihívásokról kérdeztük, hanem arról is, mit jelent számára az átváltozás tanújának lenni. Bővebben „Imádságon alapuló szőlőtermelés – Interjú Lőrincz György egerszalóki borásszal” »

Megosztás
Heidl György

„És mi mindnyájan átalakulunk”

Hogyan támadhat fel a test, ha elemésztette a tűz, ha felfalták a ragadozók, ha megették a halak, s utána a halakat másik halak vagy madarak, azokat pedig az emberek, akik szintén meghalnak, és ki tudja miféle átalakuláson megy keresztül holttestük? Milyen lesz a feltámadt testek alakja, nagysága, minősége, és miben lesz azonos a jövendő test a jelenlegivel?  Bővebben „„És mi mindnyájan átalakulunk”” »

Megosztás