Valahovits Szilvia

Soha nem tudhatjuk, kivel találkozunk

Amerikában született, ’56-os szülők gyermekeként, de szíve huszonhét évvel ezelőtt Magyarországra húzta. A budapesti Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke, aki létrehozta egy nyilvános beszédoktatással foglalkozó nemzetközi szervezet magyarországi képviseletét, illetve a Kozma utcai börtön retorikai programját a fogvatartottak önbizalmának és lelki fejlődésének fejlesztésére. A Szentkirályi utcai evangélikus gyülekezet tagja és prédikátora. Bővebben „Soha nem tudhatjuk, kivel találkozunk” »

Megosztás
Horváth Árpád SJ

Önmegtagadással a kiteljesedésre

Kész vagy áldozatokat tudatosan bevállalni? Esetleg önkéntesen lemondasz bizonyos élvezetekről? Bocsánatot is kérsz, méghozzá őszintén, és nemcsak elintézed egy „bocsival”? Netalán felmerül benned a kérdés, hogy házasság előtt meddig mehettek el a kedveseddel, amikor éjszakára egyedül maradtok? Szinte biztos, hogy te keresztény vagy!

Bővebben „Önmegtagadással a kiteljesedésre” »

Megosztás
Három óriásplakát Ebbing határában
Szigeti László

Amit nem látunk az óriásplakátokon

Három óriásplakát Ebbing határában. Ha magyar földön szaladunk bele e ráérősen terjengős filmcímbe, igazán észnél kell lennünk, mert könnyen megzavarhat az ’óriásplakát’ meg a ’határ’ kifejezés, pedig szó sincs itt arról, ami e két szóról manapság kénytelen-kelletlen eszünkbe juthat. Tegyük is félre most a különféle kampányok zaklatta gondolatainkat, s koncentráljunk a filmre, amely a böjti időszakban különösen is tápláló lelki-szellemi eledelnek bizonyulhat. Bővebben „Amit nem látunk az óriásplakátokon” »

Megosztás