Tornya Erika RSCJ

Szilárd hittel

2023. október 22-én, 93 éves korában elhunyt Dávid Szaniszla. Utolsó interjúját A Szív magazinnak adta pár hónappal korábban. Ezzel a beszélgetéssel emlékezünk Pólira, a szegedi jezsuita templom közösségének meghatározó tagjára.

Bővebben „Szilárd hittel” »

Megosztás
Végh Dániel

Vízivárosi Szent Ignác

Az egykori jezsuita intézmények hazai katolikus egyházunk központjában is kiemelt szerepet játszanak: a régi esztergomi rendházból lett a prímási palota, a vízivárosi plébániatemplom pedig a bazilika építése idején ideiglenes székesegyházként funkcionált.

Bővebben „Vízivárosi Szent Ignác” »

Megosztás
Balogh Fruzsina

Jó anya leszek, ha beledöglök is

Tíz éve vagyok anya. Kőkemény, minden sejtemet átformáló tíz év. Évekig nem vettem észre, milyen mércét állítottam fel önmagam szülői teljesítményével szemben, csak amikor a gyereke­im érzelmi biztonságának hajszolásában nagy nehezen ráébredtem: kiégtem. Szülői maximaliz­mus – XXI. századi köntösben.

Bővebben „Jó anya leszek, ha beledöglök is” »

Megosztás
Tornya Erika RSCJ

A titok

Vannak ragyogó emberek a környezetünkben, akik példaképek lehetnek számunkra. Igent mondtak a valóságukra, kibontakoztatják Isten adta képes­ségeiket, és használják is azokat, közös ügyek­ben, mások szolgálatára. De sokan vannak, akik az önmegvalósítás kelepcéjébe esnek.

Bővebben „A titok” »

Megosztás