Horváth Árpád SJ

Isten közelségét keresve

Hivatásáról, küldetéséről kérdeztük a provinciálist, aki februárban veszi át hivatalát. Hogyan látja szerzetesközösségét, eddigi szolgálatának fő terepét, a lelkigyakorlatokat, és mi az, amivel meglátása szerint a jezsuiták a legjobban szolgálhatják az egyházat? Bővebben „Isten közelségét keresve” »

Megosztás
iszlám
Patsch Ferenc SJ

Modernizálható-e az iszlám?

Manapság sokat hallani a muzulmán vallásról. A fanatikus iszlámhívők terrortámadásairól szóló hírek gyakran szerepelnek az újságok címoldalain; a Közel-Keleten „iszlám államot” alapítottak, mely milliókat tett földönfutóvá, és gyakorlatilag felszámolta a kétezer éves hagyománnyal rendelkező iraki és szíriai keresztény közösségeket. Bővebben „Modernizálható-e az iszlám?” »

Megosztás
Hekler Melinda

Családalakítás

Kovács Lehel, a Katona József Színház színésze és Mórocz Adrienn színésznő lassan egy évtizede alkotnak egy párt. Szerelmük gyümölcse két gyönyörű gyermek, akikkel Adrienn jelenleg otthon van. Vajon mit gondolnak a szülővé válásról, új szerepeikről az életben és a színházban? Van-e ideális kor a szülésre egy színésznőnek? Beszélgettünk még a „művésznő” megszólítás visszásságáról, a hírnév erejéről a XXI. században, és arról, hova tűntek a színpadról a műbajuszok.
Bővebben „Családalakítás” »

Megosztás
Kemenes Tamás

Hívő odaadással

Kiss Zsuzsanna, muszlim nevén Halima korábban tolmácsként dolgozott. Tizenöt évvel ezelőtt tért az iszlám hitre. Ő az első nő, aki a Korán magyarra fordítására vállalkozott. Kirándulásokat szervez muszlim lányok számára, Korán-órákat és előadásokat tart – több tucat iszlámmal foglalkozó könyv fordítója, nagy túrázó (és okleveles gombaszakellenőr). Az iszlámmal kapcsolatos „vádakról”, harcról és istenszolgálatról, a Koránról, férfiról és nőről kérdeztük.
Bővebben „Hívő odaadással” »

Megosztás