On The Spot
Hekler Melinda

„Hogy lehetett volna csak munkának tekinteni?”

Irigylem azokat, akik még egyetlen On the Spot-epizódot sem láttak. Bárcsak a helyükben lehetnék! Annyi élmény áll még előttük, ha nekilátnak e  dokumentumfilm-sorozatnak… A több mint száz órányi anyag nemcsak a nézők világszemléletén, látásmódján változtat, hanem a készítők személyiségére, életére is komoly hatással volt. Cseke Eszter és S. Takács András nem mindennapi utazásaik során, szinte a nézők szeme láttára váltak érett felnőttekké, sőt mi több, családdá. Bővebben „„Hogy lehetett volna csak munkának tekinteni?”” »

Megosztás
Maga az élet
Török Csaba

Maga az élet

(…) Mindig is játszani akartunk, s most olyan intenzitással, élménygazdagsággal tehetjük ezt meg, mint még soha (gondoljunk a kiterjesztett valóság vagy a robotika által kínált lehetőségekre).

Bővebben „Maga az élet” »

Megosztás
iStock-816798238.jpg
Feledy Botond

Régi játszmák, új tétek – a globalizáció kihívásai

A politikai játszmák bármikor életveszélyesek lehetnek. Ezt például a honvédelem területén könnyen hajlandók vagyunk elfogadni, ugyanakkor vannak olyan közpolitikai döntések, amelyek legalább annyira, ha nem jobban befolyásolják életünket és életminőségünket, mégsem értékeljük őket a megfelelő módon. Közösségi döntések, játszmák és résztvevők, érintettek és döntéshozók. Bővebben „Régi játszmák, új tétek – a globalizáció kihívásai” »

Megosztás