Mobilok az iskolában
Déri Ágota

Nyomkodj vagy ne nyomkodj?

Franciaországban kitiltották az iskolákból a mobiltelefonokat – jelent meg a hír még márciusban. Az intézkedés egyik célja az volt, hogy megfékezzék az internetes zaklatásokat, amelyek sokkal komolyabb problémát jelentenek a kamaszok körében, mint ahogy azt gondolnánk. Ám – tetszik vagy sem – az okoseszközökről már nem lehet leszoktatni őket. Bővebben „Nyomkodj vagy ne nyomkodj?” »

Megosztás
Nemeshegyi Péter - Fotó: Földházi Árpád
Kiss Péter

„Mi is a hajnal emberei vagyunk”

Nemeshegyi atyára a kortalanság jellemző: könnyed eleganciával lépi át a generációk közötti határvonalakat. Úgy tűnik, tud valamit, amit a többség nem, akik sokszor egymás mellett ugyan, mégis saját világunkban, buborékainkban élünk, és értetlenül, sőt rosszallóan figyeljük a másképpen élőket-gondolkodókat. Ezért annak történetét akartuk megismerni, hogy különböző életszakaszaiban mi határozta meg az idősebbekhez és a fiatalabbakhoz való viszonyát. Mi lehetett az oka, hogy mindig mindkét csoport képviselőivel egyaránt szót tudott érteni? Bővebben „„Mi is a hajnal emberei vagyunk”” »

Megosztás
Ferenc pápa és a fiatalok (MTI)
Dudás Tamás

Kockáztassatok megfontoltan!

A pápa érti a fiatalokat: nem azért, mert olyan szavakat is használ, hogy photoshopolni, külső merevlemez vagy resetelni. Nem is azért, mert van Twitter-fiókja, és sokszor szelfizik fiatalok csoportjaival. Inkább azért, mert érzékeny a problémáikra, és álmaikat az egész egyház szolgálatába kívánja állítani. Ferenc pápa számít a fiatalokra, hisz a dinamizmusukban, és abban, hogy a Lélek általuk is szól az egyházban. Bővebben „Kockáztassatok megfontoltan!” »

Megosztás
Nemes Orsi
Tábori Kálmán

Az alfáktól az ómegáig

A Generációs mítoszok – hogyan készüljünk fel a jövő kihívásaira? című könyvével tenné helyre a félreértéseket Nemes Orsolya. A generációs különbségek nagy részét marketingfogásnak és felületességnek tartja. Úgy látja, a fiatalok nagy része inkább itthon boldogulna, mint külföldön. A generációkutató trénerrel egy éves kislánya társaságában beszélgettünk. Bővebben „Az alfáktól az ómegáig” »

Megosztás