Tábori Kálmán

Amivel találkozik a lelkem

„Az úton van otthon” – mondják róla a munkatársai. Merényi Zita, itthon a Magyar Kurír fotósaként színesíti az egyházi sajtó tudósításait. A Sant’ Edigio Közösség elkötelezett tagjaként és magánemberként pedig a világ különböző pontjain keresi az önkéntes segítségnyújtás lehetőségét. Fotói derűt, reményt és elfogadást, árnyékból a fény felé forduló emberarcokat örökítenek meg. Bővebben „Amivel találkozik a lelkem” »

Megosztás
Horváth Árpád SJ

Ki mondja meg nekik?

Először nem is értettem, mi történik: lányok a földön, néhányan guggolnak, néhányan ücsörögnek, az egyik az út kövezetét nyalja. Sírnak. Kivéve azokat, akik felettük állnak, talán valamivel idősebbek, jegyzet és toll a kezükben, és kiabálnak a földön fetrengőkre. Mi történik itt?!

Bővebben „Ki mondja meg nekik?” »

Megosztás
Prieger Zsolt

Szeretek százszoros anya lenni – Interjú Bognár Szilvivel

Sokoldalú, stílusokban megmártózó, emblematikus énekesnő. Népdalokban, régi zenében, gyerekdalokban egyaránt jeleskedik, soha nem skatulyákban gondolkodik. Amolyan újkori reneszánsz ember, aki ráadásul gondolkodó, érzékeny, háromgyermekes családanya. Karácsony előtt beszélgettünk anyaságról, családról, Erdélyről, imádságról. Bővebben „Szeretek százszoros anya lenni – Interjú Bognár Szilvivel” »

Megosztás
Baán Izsák OSB

Földre szállt angyalok?

Napjainkban is sokan hisznek abban, hogy járnak köztünk angyalok. De hogy például a szerzeteseknek is közük lehet ehhez, az már kevesebbek meggyőződése. Pedig érdemes megismerni, mit gondoltak e kérdésről a kereszténység első századaiban – máig érvényesen. Bővebben „Földre szállt angyalok?” »

Megosztás
Radványi Benedek

Újra látnak – és táncolnak

Naponta nyerik vissza szemük világát Kongóban élő betegek Hardi Richárd tevékenységének köszönhetően. A szemorvos-misszionárius által vezetett Szent Rafael-szemklinika páciensei között olyan is akad, aki emiatt róla nevezte el gyermekét. A magyar szerzetessel Budapesten, a Párbeszéd Házában tartott előadása előtt beszélgettünk. Bővebben „Újra látnak – és táncolnak” »

Megosztás
Rády Sándor

A színháznak a becsukott szíveket kell nyitogatnia

A Magyar Bábjátékos Egyesület és a Párbeszéd Háza által tavaly decemberben útjára indított programsorozat, a Bábadvent első fellépőiként sokan szívükbe zárhatták Fabók Mancsi Bábszínházának tagjait, Fabók Mariannt és Keresztes Nagy Árpádot, akik a színpadon kívül is egy párt alkotnak. Őket kérdeztük, honnan indult s merre tart a tíz éve kigördült bábos szekér. Bővebben „A színháznak a becsukott szíveket kell nyitogatnia” »

Megosztás