Horváth Árpád SJ

Emberré tesz

Keresztelő. A gyerek néha sír, néha nevet, néha még alszik. A szülők és a keresztszülők az első sorban, a nagyszülők mindjárt a másodikban. Bővebben „Emberré tesz” »

Megosztás
Érsok Gábor

Indiánok, szótárak, jezsuiták

Az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményében nemrég felfigyeltek egy Dél-Amerikából származó szövegre. Némi nyomozás után kiderült, hogy a kézirat valószínűleg egy XVIII. századi magyar jezsuitához köthető. Antalffy Péter történésszel, a könyvtár Nemzetközi és Kulturális Kapcsolatok Osztályának vezetőjével beszélgettünk a részletekről. Bővebben „Indiánok, szótárak, jezsuiták” »

Megosztás
Nemeshegyi Péter SJ

Következetesen Krisztussal

Ha körülnézünk a világban, azt látjuk, hogy a legtöbb dolog változik. Mégis újra meg újra keressük magunkban és környezetünkben az állandóságot, azt a szilárd alapot, amelyre életünket építhetjük. Hogyan találjuk meg utunkat a változások és a következetesség között? Mire tanít bennünket ezzel kapcsolatban Jézus példája? Bővebben „Következetesen Krisztussal” »

Megosztás
Meszleny Zita

Saját hasonlatosságunkra

A hagyomány és a jövő kihívásairól tartott kerekasztal-beszélgetést lapunk az idei Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, ahol Nemes Orsolya generációkutatót, Baán Izsák bakonybéli bencés szerzetest és Nényei Pál irodalomtanárt kérdeztük. Bővebben „Saját hasonlatosságunkra” »

Megosztás
Prieger Zsolt

Szentem, novemberre

Egy ház, ami igazából Egyház. Rajta kapuk. Kapuk, amelyeket nap mint nap meg kell nyitni, széles, nagy mozdulatokkal kitárni, hogy berohanjon rajtuk a fény, és átszáguldja az épületet a friss áramlás.  Bővebben „Szentem, novemberre” »

Megosztás