A Jezsuita Kiadó az Ünnepi Könyvhéten

30% kedvezménnyel várjuk olvasóinkat június 13–16. között a Vörösmarty téren!

Június 13. és 16. között öt könyvújdonságunkat 15%, régebbi kiadványainkat pedig 30% kedvezménnyel lehet megvásárolni a Vörösmarty tér sarkán új helyen található standunkon. Ugyanitt, a  66. pavilonnál találkozhatnak és dedikáltathatnak olvasóink június 14-én pénteken Az elveszett lány című jezsuita krimi szerzőjével, Kollarits A. Christie-vel. Mindenkit szeretettel várunk!

„Hát ez baromi jó!!! Ó, elnézést, kedves olvasójelölt, azt hiszem, nem illik ilyen kifejezést leírni egy könyvajánlóban, pláne nem egy püspök billentyűzetén. De megmagyarázom. Szóval, ööö… Nem. Mégsem magyarázom meg. Ha elolvasod ennek az igen érdekes kísérletnek az eredményét – amit épp a kezedben tartasz –, talán benned is valami hasonló fog megfogalmazódni, de korosztálytól függően ez lehet „Ajha!”, „Cool!”, „Pazar!”, „Döbbenet!” vagy „Nagyon adom” stb. Úgy tűnik, hatott rám az olvasottak modern stílusa, de belőlem egész egyszerűen ez tört fel, mikor elolvastam a könyv első néhány fejezetét, majd alig vártam, hogy folytathassam, mert nagyon nehezemre esett letenni” – vallja be Fábry Kornél esztergom–budapesti segédpüspök Clémentine Beauvais Alacoque Szent Margit és én című naplóregényéről a magyar kiadáshoz írott ajánlásában.

„A megkülönböztetés azt jelenti, hogy a legbensőbb tapasztalásaink révén keressük a számunkra legmegfelelőbb utat. Ma, bő harminc évvel azután, hogy megismerkedtem a Szent Ignác-i lelkiséggel, és érzéseimre hallgatva jezsuita szerzetes lettem, ugyanúgy bízom az intuícióban és a megkülönböztetésben, és iránytűként használom őket az életemben. Számomra ez az életmód szorosan összekapcsolódik keresztény hitemmel, ám tapasztalatom szerint sok nem keresztény ember is válaszokra lelhet benne, hogy jobb és értelmesebb életet élhessen” – írja az eredetileg 2021-ben megjelent Bízz az érzéseidben! Bevezetés az ignáci megkülönböztetés művészetébe című kötet előszavában a jogászból lett jezsuita, a magára csak mint „internetes lelkipásztorra” tekintő Nikolaas Sintobin SJ. A jezsuita spiritualitást közérthető nyelven népszerűsítő kötetet mókás illusztrációk teszik még könnyebben emészthetővé különösen a fiatalok, illetve a lelkiségi irodalommal éppen csak ismerkedő olvasók számára.

Tornya Erika RSCJ A lélek súlya. Spiritualitásról egyszerűen című kötetében lelkivezetői tapasztalatainak esszenciáját adja közre, s a modern ember spirituális kérdéseire ad – Szent Ignác-i lelkiségből forrásozó – konkrét és világos válaszokat. Patsch Ferenc SJ így méltatja Erika nővér könyvét: „A lélek súlya szerzője párját ritkító adománnyal rendelkezik: a spiritualitásról mint a »szilvalekvár zamatáról«, az aszkézisről mint »elengedésről«, az istenképekről mint a »szeretet optikájáról«, a lelki fegyelemről pedig mint »szárnyról« tud beszélni. Nagy ajándék, ha valaki úgy tudja közel hozni a tökéletességet, hogy közben a »tökéletlenséget [is] dicséri«, a lelki kísérésről, a döntésről vagy éppen a Jézus Szíve-tiszteletről pedig úgy képes vallani, hogy az ember maga is kedvet kap ezek gyakorlásához. Talán azért van ez, mert kevesen tudják, hogy a »lélek súlya« voltaképpen a szeretet.”

Ferenc pápa magyarországi látogatásának egyéves évfordulója alkalmából jelent meg a Jezsuita Kiadó első és mindmáig legnépszerűbb könyvének új, bővített kiadása: A Jó napot! Ferenc pápa vagyok tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban jelent meg először, nem sokkal Ferenc pápa megválasztása után. Kisebb szövegek mellett a szentatyával készült legelső beszélgetést tartalmazza, amelynek során a jezsuita kulturális folyóiratok főszerkesztőinek kérdéseire válaszolt. Most három újabb szöveggel bővítve adjuk ki ismét, köztük annak a beszélgetésnek a leiratával, amelyre Ferenc pápa 2023-as budapesti látogatásakor került sor az apostoli nunciatúrán, ahol a szentatya külön találkozott a Magyarországon szolgáló jezsuita rendtársaival.

Újdonságnak számít a Jezsuita Kiadó kínálatában Kollarits A. Christie Az elveszett lány – Ilka kisasszony esetei I. című regénye is, hiszen alig pár hónapja jelent meg irodalmi sorozatunkban, ráadásul a könyvhéten már friss újranyomása lesz kapható, a „jezsuita krimi” első kiadása ugyanis mind egy szálig elfogyott. Méltán, hiszen a sodró lendületű detektívtörténetet olvasva nemcsak Jánosy Anna eltűnési ügye göngyölődik fel előttünk, de képzeletben bebarangoljuk az egykor Kis Vatikánnak nevezett józsefvárosi Palotanegyedet, a jezsuita templom körüli utcácskákat, besurranunk a Szent Szív-nővérek kolostorába, és egészen közelről ismerkedhetünk meg egy sor korabeli történelmi személyiséggel is. A „civilben” a korszakot kutató irodalomtörténészként ismert szerző, Kollarits Krisztina június 14-én, pénteken 16 és 17 óra között dedikálja könyvét, és szívesen fogadja az olvasói visszajelzéseket.

Mindenkit szeretettel – és kedvezményekkel – várunk! A régebbi kiadványainkra vonatkozó 30%-os akció a könyvhét időtartama alatt  webshopunkban is elérhető lesz (a kedvezmény érvényesítése a termékek kosárba helyezését követően, a „könyvhét” kuponkód használatával lehetséges).

Megosztás