Dönts együtt te is Istennel!

Megjelent Nagy Bálint SJ első könyve

Tizenkét nagy kérdés és egy jezsuita módszer – megjelent Nagy Bálint SJ első könyve a Jezsuita Kiadó gondozásában.

Nagy Bálint SJ jezsuita hivatásgondozó első kötetét alapvetően olyan fiataloknak szánta, akik életük legnagyobb döntései előtt állnak. A kézikönyvként is forgatható művet a szerző tizenkét kérdés köré építette fel. Köztük vannak titkos vágyainkkal is szembesítő dilemmák, de gyakorlatias válaszutak is, ilyenek, és ezekez hasonlók: „Tényleg döntés előtt vagy, vagy már valójában döntöttél belül?” Vagy: „Lehetőségeid közül melyik az, ami mélyebb örömmel tölt el?”

Az Istennel közösen meghozott döntés útján járva a könyv először a döntéshozatalhoz szükséges alap­feltételeket segít tisztázni, majd arra keresi a választ, hogy mi segít annak felismerésében, amit igazán szeretnénk. Ezt követően az alkalmasság nagy témáiról töpreng a szerző, végül praktikus szempontokat taglal, amelyek segítenek Isten ránk vonatkozó akaratának felis­merésében.

A nagy kérdések végigelmélkedése során Nagy Bálint SJ egyszerűen és érthetően foglalja össze Szent Ignác máig érvényes módszereit, a legnépszerűbb mai jezsuita lelkiségi írók gondolatait, illetve a lelkivezetőként, illetve a Montserrat hivatástisztázó ház élén eltöltött évek során szerzett tapasztalatait. A tizenkét fejezet végén rendre megtalálható egy vagy több lelki gyakorlat, amelyek segítenek kapcsolódni Istenhez és benső vágyainkhoz, teret adnak a lelki folyamatoknak, és elmélyítik az imádságos benső tapasztalást.

„A nagy döntések ideje szent idő. A félelmek, szorongások és bizonytalanságok is jelzik, hogy a tét nagy. De nemcsak számodra: Isten számára is. Meg tudja-e mutatni szeretetét? Meg tud-e nyerni arra, hogy együtt munkálkodj vele a számtalan terület valamelyikén, ahol a világ várja őt? Ez a kis könyv gyakorlatias és imádságban megerősödött formában vezet be a jó döntés megszületéséhez szükséges szellemi és lelki környezetbe” – ajánlja Nagy Bálint könyvét rendtársa, Lukács János SJ.

A jezsuita rendalapító élete legnagyobb döntésére: ötszáz évvel ezelőtti megtérésére emlékező jubileumi Szent Ignác-év lezárásaként megjelent kötet augusztus 12-ig 12% bevezető kedvezménnyel vásárolható meg webshopunkban (ide kattintva a kötetbe bele is lehet lapozni). Akik pedig személyesen a szerzőtől szeretnék átvenni a példányukat, azokat 2022. augusztus 30-án, szombaton este várja Nagy Bálint SJ a Jézus Szíve Jezsuita Templomban: a dedikálással egybekötött kedvezményes könyvvásár a 19.00 órakor kezdődő ünnepi Ignác-napi szentmisét követő kerti közösségi találkozó és agapé keretében lesz.

Nagy Bálint SJ:
Dönts együtt Istennel!

Tizenkét kérdés és egy jezsuita módszer

112 oldal, 2600 Ft (augusztus 12-ig: 2300 Ft)

Dedikálással egybekötött kedvezményes könyvvásár: 2022. július 30., szombat (kb 20.30-tól)

 

 

Megosztás