A Jezsuita Kiadó könyvheti újdonságai

Könyvbemutató: május 15. 16:00, vendég: Fábry Kornél püspök atya!

Új kiadványainkat május 15-én délután négy órától mutatjuk be a Szent István Könyvhéten, ahol a vendégünk Fábry Kornél püspök atya lesz.

„Baromi jó” kortárs naplóregény Jézus Szíve szentjéről, bevezetés az ignáci megkülönböztetés művészetébe, konkrét és egyszerű válaszok a modern ember spirituális kérdéseire, valamint a Ferenc pápát bemutató füzetünk új, bővített kiadása – négy újdonsággal, könyvbemutatóval, dedikálásokkal, valamint jelentős kedvezménnyel várjuk az érdeklődőket május 13. és 17. között a budapesti Ferenciek terén, a Szent István Könyvhéten.

„Hát ez baromi jó!!! Ó, elnézést, kedves olvasójelölt, azt hiszem, nem illik ilyen kifejezést leírni egy könyvajánlóban, pláne nem egy püspök billentyűzetén. De megmagyarázom. Szóval, ööö… Nem. Mégsem magyarázom meg. Ha elolvasod ennek az igen érdekes kísérletnek az eredményét – amit épp a kezedben tartasz –, talán benned is valami hasonló fog megfogalmazódni, de korosztálytól függően ez lehet „Ajha!”, „Cool!”, „Pazar!”, „Döbbenet!” vagy „Nagyon adom” stb. Úgy tűnik, hatott rám az olvasottak modern stílusa, de belőlem egész egyszerűen ez tört fel, mikor elolvastam a könyv első néhány fejezetét, majd alig vártam, hogy folytathassam, mert nagyon nehezemre esett letenni” – vallja be Fábry Kornél esztergom–budapesti segédpüspök Clémentine Beauvais Alacoque Szent Margit és én című naplóregényéről a magyar kiadáshoz írott ajánlásában. Arról, hogy mi és miért tetszett neki ennyire a fiatal francia írónő könyvében, illetve hogy mit gondol a Jézus Szíve-tisztelet kortárs megközelítéseiről, Fábry Kornélt fogjuk kérdezni május 15-én délután négy órától a Jezsuita Kiadó könyvbemutatóján a Stephanus Könyvesházban.

Ugyanezen alkalommal mutatja be Horváth Árpád SJ flamand rendtársa, a magára csak mint „internetes lelkipásztorra” tekintő Nikolaas Sintobin SJ Bízz az érzéseidben című könyvét. A jezsuita spiritualitást, közelebbről az ignáci megkülönböztetés művészetét közérthető nyelven népszerűsítő kötetet mókás illusztrációk teszik még könnyebben emészthetővé különösen a fiatalok, illetve a lelkiségi irodalommal éppen csak ismerkedő olvasók számára. „A megkülönböztetés azt jelenti, hogy a legbensőbb tapasztalásaink révén keressük a számunkra legmegfelelőbb utat. Ma, bő harminc évvel azután, hogy megismerkedtem a Szent Ignác-i lelkiséggel, és érzéseimre hallgatva jezsuita szerzetes lettem, ugyanúgy bízom az intuícióban és a megkülönböztetésben, és iránytűként használom őket az életemben. Számomra ez az életmód szorosan összekapcsolódik keresztény hitemmel, ám tapasztalatom szerint sok nem keresztény ember is válaszokra lelhet benne, hogy jobb és értelmesebb életet élhessen” – írja az eredetileg 2021-ben megjelent könyv előszavában a jogászból lett jezsuita.

Nem csak külföldi szerzők könyveit ajánlja a magyar olvasók figyelmébe a Jezsuita Kiadó: május első napjaiban jelenik meg A SZÍV jezsuita magazin felelős szerkesztője, Tornya Erika RSCJ A lélek súlya. Spiritualitásról egyszerűen című kötete is, melyben a szerző lelkivezetői tapasztalatainak esszenciáját adja közre, s a modern ember spirituális kérdéseire ad – Szent Ignác-i lelkiségből forrásozó – konkrét és világos válaszokat. Patsch Ferenc SJ így méltatja Erika nővér könyvét: „A lélek súlya szerzője párját ritkító adománnyal rendelkezik: a spiritualitásról mint a »szilvalekvár zamatáról«, az aszkézisről mint »elengedésről«, az istenképekről mint a »szeretet optikájáról«, a lelki fegyelemről pedig mint »szárnyról« tud beszélni. Nagy ajándék, ha valaki úgy tudja közel hozni a tökéletességet, hogy közben a »tökéletlenséget [is] dicséri«, a lelki kísérésről, a döntésről vagy éppen a Jézus Szíve-tiszteletről pedig úgy képes vallani, hogy az ember maga is kedvet kap ezek gyakorlásához. Talán azért van ez, mert kevesen tudják, hogy a »lélek súlya« voltaképpen a szeretet.” A kötetet közvetlenül a könyvbemutatót követően, május 15-én, szerdán 17 órától szívesen dedikálja is a szerző a Szent István Könyvhét keretében.

Újdonságnak számít a Jezsuita Kiadó kínálatában legnépszerűbb kiadványunk, a Jó napot! Ferenc pápa vagyok három írással bővített, friss kiadása, valamint Kollarits A. Christie Az elveszett lány – Ilka kisasszony esetei I. című regénye is. Utóbbi alig pár hónapja jelent meg irodalmi sorozatunkban, ráadásul a könyvhéten már friss újranyomása lesz kapható, a „jezsuita krimi” első kiadása ugyanis mind egy szálig elfogyott. Méltán, hiszen a sodró lendületű detektívtörténetet olvasva nemcsak Jánosy Anna eltűnési ügye göngyölődik fel előttünk, de képzeletben bebarangoljuk az egykor Kis Vatikánnak nevezett józsefvárosi Palotanegyedet, a jezsuita templom körüli utcácskákat, besurranunk a Szent Szív-nővérek kolostorába, és egészen közelről ismerkedhetünk meg egy sor korabeli történelmi személyiséggel is. A „civilben” a korszakot kutató irodalomtörténészként ismert szerző, Kollarits Krisztina május 16-án, csütörtökön 16 és 17 óra között dedikálja könyvét, és szívesen fogadja az olvasói visszajelzéseket.

A könyvhét, s egyben Ferenc pápa magyarországi látogatásának egyéves évfordulója alkalmából jelent meg a Jezsuita Kiadó első és mindmáig legnépszerűbb könyvének új, bővített kiadása: A Jó napot! Ferenc pápa vagyok tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban jelent meg először, nem sokkal Ferenc pápa megválasztása után. Kisebb szövegek mellett a szentatyával készült legelső beszélgetést tartalmazza, amelynek során a jezsuita kulturális folyóiratok főszerkesztőinek kérdéseire válaszolt. Most három újabb szöveggel bővítve adjuk ki ismét, köztük annak a beszélgetésnek a leiratával, amelyre Ferenc pápa 2023-as budapesti látogatásakor került sor az apostoli nunciatúrán, ahol a szentatya külön találkozott a Magyarországon szolgáló jezsuita rendtársaival.

A Szent István Könyvhéten május 13. és 17. között könyvújdonságainkat 15%, régebbi kiadványainkat pedig 30% kedvezménnyel lehet megvásárolni. Az akció a könyvhét időtartama alatt  webshopunkban is elérhető lesz (a 30% kedvezmény érvényesítése a termékek kosárba helyezését követően, a „könyvhét” kuponkód használatával lehetséges).

 

Hasonló kínálattal, kedvezményekkel és programokkal készülünk a 2024. június 13-tól 16-ig megrendezendő 95. Ünnepi Könyvhétre. Várjuk kedves olvasóinkat a Vörösmarty térre is!

 

Megosztás