Vasárnaptár – neked is van már?

Advent első vasárnapjától imádkozz te is a Vasárnaptárból!

Az adventi idővel elkezdődik az új egyházi év: ez a legjobb pillanat, hogy mindenki beszerezze a 2023-as Jezsuita Vasárnaptárat! Újdonságunkat azok is haszonnal forgathatják, akik a határidők számontartására már jó ideje csak okostelefonjukat használják, ugyanis evangéliumoskönyvként is beválik – akár út közben, térerőtől távol, vagy a párna alá bekészítve.

Megtalálható benne minden vasárnapi örömhír 2022 november végétől 2023 szilveszteréig, s utánuk egy-egy központi evangéliumi gondolatot, képet kiemelő Szent Ignác-i lelkiségű reflexió, amit az egész hétre magunkkal vihetünk és átelmélkedhetünk – akár valamelyik ignáci imamód segítségével. Az igekommentárok szerzői jezsuita szerzetesek és Szent Ignác-i lelkiségű szerzetes nővérek és testvérek, név szerint András Csaba SJ marosvásárhelyi egyetemi lelkész, Bellovics Gábor SJ, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium lelkésze és a Krisztus Király Plébánia káplánja, Forrai Tamás SJ torontói plébános, Hofher József SJ, a Jézus Szíve Jezsuita Templom lelkésze, Horváth Árpád SJ, a Jezsuita Kiadó igazgatója, Laczkó Zsuzsanna SJC, a Manréza Lelkigyakorlatos Központ munkatársa, Nagy Bálint SJ, a rendtartomány hivatásgondozója, a százegy évesen is aktív Őrsy László SJ, Tornya Erika RSCJ, A SZÍV jezsuita magazin felelős szerkesztője és Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztője.

A naptároldalakon a Magyar Katolikus Egyház főünnepei mellett a jezsuita szentek emléknapjait és a rendi ünnepeket tüntettük fel. Mivel úgy találtuk, hogy a Jézus Társasága szentjeinek egy része kevéssé ismert, röviden be is mutatjuk őket: az életrajzi miniatűrök egyúttal a jezsuiták majd fél évezredes nemzetközi jelenlétéről és missziójáról adnak reprezentatív keresztmetszetet. Hónapról hónapra közöljük továbbá a Társaság gondjára bízott pápai imaszándékokat. A szövegek mellett megjelenő napszimbólum-részletek öt évszázad jezsuita címereit idézik meg (a kiadvány vizuális világa a ZarándokZsebKönyv tervezője, Meszleny Anna grafikusművész ízlését dicséri).

„Pedro Arrupe SJ, a Jézus Társaságát a 20. században megújító általános rendfőnök úgy fogalmazott:

’A megtéréshez ma nincs más út, mint az, amely a kezdeteink­hez vezet vissza, azaz Szent Ignác saját megtéréséhez. […] Isten Igéjének szeretete és a szentek inspirációja vezette őt a lelki érett­ség felé’

s hozzátette, ha meg akarunk újulni, nekünk is ebből a kettős forrásból érdemes merítenünk. Kívánom, hogy miként a jezsuita szentek példája, a vasárnapi evangéliumok Igéi és a hozzájuk fűzött ignáci lelkiségű reflexiók segítsék hozzá a Jezsuita Vasárnaptár használóit, hogy minél jobban Isten jelenlétében élhessék mindennapjaikat. És szív­ből ajánlom, hogy ki-ki jegyezze bele saját családjának és példaképeinek jeles napjait! – írja a kiadvány előszavában Koronkai Zoltán SJ.

Tartalmas naptár-lapozgatást, és áldott 2023-as esztendőt kíván a Jezsuita Kiadó minden munkatársa!

 

 

Megosztás